MALZEMELER:
- MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 1 kilo süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tere yağı
PORTAKALLI SOSU İÇİN:
- 3 bardak portakal suyu
- 1çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
ÜSTÜ İÇİN:
- Pasta süsü
GELİN PASTASININ YAPILIŞI:
- Önce muhallebisi yapılır.Bir tencereye 1 litre süt koyulur içine 6 kaşık irmik, 3 kaşık nişasta ve şeker koyulur kaynara çıkana kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca vanilyası ve tere yağı koyulur 5 dakika kadar pişirilir herhangi bir borcama dökülür.Portakal suyu tencereye koyulur içine şekerle nişasta koyulur karıştıra karıştıra kaynatılır katılaşınca ocağın altı kapatılır muhallebinin üstüne dökülür soğumaya bırakılır.Soğuyunca buzdolabına koyulur.Servis yapılacağı zaman dolaptan çıkartılır dilimlenir pasta süsleriyle süslenir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder