MALZEMELER:
- 1 su bardağı ıslatılmış nohut
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığından az limon tuzu
- Tuz,zeytin yağı
KÖFTESİ İÇİN:
- 2 su bardağı simit bulgur
- 300 gram çiğ köftelik çekilmiş et
- Tuz,karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Ilık su
ÜSTÜ İÇİN:
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 2 yemek kaşığı kuru nane
EKŞİLİ KÖFTENİN YAPILIŞI:
- Düdüklü tencereye yeteri kadar zeytin yağı koyulur kuşbaşı doğranmış etler koyulur güzelce kavrulur salçayla biber salçası eklenir onlarda kavrulur sonra nohut koyulur üstüne su çekilir tuzu atılır pişmeye bırakılır 20 dakika kadar pişirilir.Tepsiye ince bulgur,tuz,karabiber,pul biber koyulur ılık suyla bulgurlar ıslatılır.Sonra çiğ köftelik et alınarak bulgurlar güzelce yoğurulur.Yoğurulan köfte minik minik yuvarlanır düdüklünün ağzı açılır yuvarlanan köfteler içine atılır 15 dakikada düdüklünün ağzı açık bir şekilde köftelerle pişirilir ekşisi de atılır.En son tere yağında nane yakılır yemeğin üstüne dökülür karıştırılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder