CEVİZLİ TARÇINLI UN HELVASI





MALZEMELER:


  • 2 su bardağı un
  • 125 gram tere yağı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 bardak su
  • 1 su bardağı ceviz
  • Tarçın
CEVİZLİ TARÇINLI UN HELVASININ YAPILIŞI: 

- 2 bardak şekerle 2 bardak su küçük bir tencereye koyulur ocağın üstüne koyulur kaynara çıkınca altı kapatılır.Helva yapacağımız tavaya tere yağıyla zeytin yağı koyulur ocağın altı yakılır tere yağı eriyince 2 bardak un koyulur un kendini bırakana kadar kavrulur unun rengi dönmeden un gevşeyince şekerli karışım yavaş yavaş dökülür.Şerbet dökülürken bir yandan da hızlı hızlı karıştırılır top top olmasın diye şerbeti çekene karıştırılır şerbeti çekince 1-2 dakikada öyle pişirilir sonra altı kapatılır sıcak sıcak servis yapılır servis yapılırken helvaların üstüne bolca ister çekilmiş ister bütün ceviz ve tarçın koyulur.

Afiyet olsun.

Yorumlar