MALZEMELER:
- 3 su bardağı simit bulgur
- Yarım tane ıslatılmış bayat ekmek
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı pul biber
- Karabiber,kimyon,tuz
KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvı yağ
AYA KÖFTESİNİN YAPILIŞI:
- Bir tepsiye veya varsa köfte leğenine simit bulgur,pul biber,baharatlar ve tuz koyulur.Islatılmış bayat ekmek alınarak bulgurlar güzelce yoğurulur.Tutmaya yakın 1 yumurta kırılır.En son un alınır köfte iyice yoğurulur,tabi ara ara su alınıp köfte yumuşatılır sonra tutan köfteden avuç ortası büyüklüğünde sıkımlar yani parçalar kesilerek yuvarlanır.Yuvarlanan sıkımlar iki elimizin avuç ortalarıyla bastırılarak ince kalınlıkta yuvarlaklar (şekildeki gibi)yapılır.Bu köfteler avuç ortasıyla yani ayalarımızla yapıldığı için aya köftesi denir.Şekil verdiğimiz aya köfteleri kızgın yağda kızartılır.Servis tabağına koyularak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder