MALZEMELER:
- Bir kilo taze acur veya kuru acur
- Yarım kilo yağsız kıyma
- Tuz ve karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvı yağ
URFA ANNAZİK YEMEĞİNİN YAPILIŞI:
- Acurlar kuruysa eğer yıkanıp haşlanır tazeyse yıkanır başlarından kesilip tatlarına bakılır(acı olabilir)içleri oyacak veya kaşıkla oyulur.Acurlar kızgın yağda kızartılır.Bir tavada kıyma güzelce kavrulur içine tuzla karabiber atılır.Kıymalar acurların içine doldurulur tencereye acurlar,kıymalar dışına çıkmasın dağılmasın diye birinin ağzı diğerinin arkasına gelecek şekilde dizilir.Acurların üstüne gelecek şekilde su koyulur üstüne bir düz tabak kapatılır pişmeye koyulur. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Pilavla servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder