TİRİTLİ KÖFTE




MALZEMELER:


  • İki su bardağı ıslatılmış nohut
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • İki diş sarımsak
  • tuz,su



  • KÖFTESİ İÇİN:
  • Yarım kilo simit bulgur
  • Yarım çay bardağı isot
  • 300gr çiğ köftelik et
  • Bir yumurta
  • Tuz,karabiber
TİRİTLİ KÖFTENİN YAPILIŞI:

-  Islatılmış nohut, kuşbaşı et düdüklünün içine koyulur yeteri kadarda su eklenip bir kaşık tuz atılır, yarım saat pişirilir. Bir tepsinin içine simit bulgur,isot,çiğ köftelik çekilmiş et,tuz ve karabiber koyulur suda alınarak yoğurulur. Tutmaya yakın bir yumurtada içine kırılır tekrar iyice yoğurulur.Tutunca küçük  yuvarlaklar yapılır.Bir tencereye su koyulur kaynamaya bırakılır su kaynayınca içine yuvarlaklar atılır on dakika haşlanır. Haşlanan yuvarlaklar süzgece dökülür süzülür bir tabağın içine koyulur.İki diş sarımsak ezilir.Yemek tabağına iki kaşık yuvarlak koyulur üstüne pişen et, nohut yemeğinden koyulur içine sarımsak eklenir.Servis yapılır.


Afiyet olsun.

Yorumlar