TEREYAĞLI KATMER POĞAÇA






MALZEMELER:


  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki yumurtanın beyazı
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Bir paket yaş maya( dörtlü mayalardan bir tanesi)
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Altı su bardağı un
ÜSTÜ İÇİN:

  • İki yumurtanın sarısı
  • Beyaz susam
  • Tereyağı da arasına
TEREYAĞLI KATMER POĞAÇANIN YAPILIŞI:

- Derin bir kap içine iki bardak süt ısıtılıp  koyulur içine iki yemek kaşığı şeker ve  mayada  eklenir. Bir kaşıkla maya eriyene kadar karıştırılır 15 dakika üstü streçle  kapatılıp mayalandırılır. Üstü açılır bir su bardağı sıvı yağ,iki yumurtanın beyazı da eklenir karıştırılır. Azar azar un eklenir tuzda koyulur yumuşak bir hamur yoğurulur.Üstü kapatılıp hamur bir saat mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurdan bezeler yapılır tam 13 beze oluyor.Bezenin bir tanesini alınır tezgahın üstünde uzunlamasına açılır içine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağından sürülür uzun tarafından diğer tarafa kadar kıvrılır üstüne elle bastırılır bıçakla üst tarafını kesmeden ortasından aşağıya doğru ikiye şekildeki gibi kesilir katlı kısımlar üst tarafa gelecek şekilde saç örüğü yapılır. Kesilmeyen ucu üste kalacak şekilde kesilen uca doğru kıvrılır tepsiye dizilir. Üstüne yumurtanın sarısı sürülür susam serpilir. Bu şekilde bezelerin hepsi yapılır tepsiye dizilir 200 derecelik önceden ısıttığımız fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor tarif attiğin gibi yaptim çok lezzetli oldu teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder