MALZEMELER:
- Bir paket böreklik yufka( 5li paketten )
- Bir su bardağı süt
- Bir çay bardağı su
- Bir çay bardağı yoğurt
- Bir tane sade soda
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir tane yumurta
- Peynir ( arzunuza göre beyaz peynir,lor peyniri olabilir)
- Kaşar peyniri
- Çörek otu,beyaz susam
TEPSİ BÖREĞİNİN YAPILIŞI:
- Bir kabın içinde süt,su,yoğurt,bir şişe sodanın hepsi ve sıvı yağ karıştırılır sos yapılır.Böreği yapacağımız tepsi güzelce sıvı yağ ile yağlanır.Yufkalardan bir tanesi tepsinin altına serilir kenarları kesilir kesilen kısımlar yufkanın üstüne serilir. Sütlü karışımdan 3 kaşık yufkaların üstünde gezdirilir. İkinci yufkada tepsiye serilir bununda kenarları kesilir yine kesilen kısımlar yufkaların üstüne döşenir. Sostan yine üstüne gezdirilir üçüncü yufkada serilir kenarları kesilir ayrılır kullanacağımız peynirin içine 100 gr kadar kaşar rendelenir böylece peynirin hem tadı güzel olur hem de peynir içinde süner.Peynirin üstüne yufkanın kesilen kısımları yerleştirilir sonra 4 üncü yufka serilir sostan dökülür kesilen kısımlar yerleştirilir en son 5 inci yufka serilir börek kare kare kesilir, kalan sosun içine bir yumurta kırılır iyice çırpılır iki yemek kaşık sıvı yağda daha eklenir böreğin her tarafına dökülür üstüne çörek otu ile susam serpilir fırında 200 derecede üstü iyice kızarana kadar pişirilir.(Yaklaşık yarım saat)
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder