MALZEMELER:
- Bir kilo tavuk göğüs eti
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı dolusu köri
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz,karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
TAVUK ETİYLE TANTUNİNİN YAPILIŞI:
- Derin bir tavanın içine göğüs etleri minik minik doğranır ocağın altı yakılır.Göğüs etleri suyunu çekene kadar pişirilir,arada karıştırılır,etler suyunu çekince sıvı yağ koyulur,göğüs eti yağsız olduğu için yağını fazlada koyabilirsiniz.Sarımsaklar doğranır,etler sarımsaklarla beraber kavrulur,salçası eklenir salça ile de kavrulur.Baharatların hepsi eklenir karıştırılır etler kurumadan ocağın altı kapatılır.sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder