MALZEMELER:
- 125gr tere yağı
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay bardağı yoğurt
- Bir yumurta sarısı
- Kabartma tozu
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Bir yemek kaşığı sirke
ÜSTÜ İÇİN:
- Bir yumurtanın beyazı
- Susam
SUSAMLI KURU PASTANIN YAPILIŞI:
- Yoğurma kabının içine un hariç bütün malzemeler koyulur iyice karıştırılır.Un azar azar eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamurdan küçük küçük parçalar alıp yuvarlak şekiller verilir.Yuvarlak simitler önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır tepsiye dizilir.Fırında 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder