ŞEKERPARE





MALZEMELER:


  • 200 gr katı yağ veya tereyağ
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki yumurta
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir çay bardağı irmik
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üstü için bir kase fındık yada ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
  • Üç su bardağı şeker
  • Üç su bardağı su
  • Yarım limon

ŞEKERPARENİN YAPILIŞI:

-Şekerparenin önce şerbeti koyulur.Küçük bir tencerenin içine üç su bardağı şeker üç su bardağı su koyulur kaynatılır içine 5-6 damla limon sıkılır şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır.Soğumaya bırakılır.Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin yada tereyağı derin bir kaba koyulur.Fındık dışında  diğer malzemelerin hepsi margarinin içine katılır karıştırılır azar azar un eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlanır tepsiye dizilir üstlerine fındık, ceviz ne varsa batırılır 180 derecelik fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Şerbet şekerparelerin üstlerine dökülür.Şerbet soğuk şekerpareler sıcak olacak o zaman şekerpareler şerbeti daha güzel çeker.

Afiyet olsun.

Yorumlar