ŞANLIURFA LAHMACUNU




MALZEMELER:


  • Bir kilo un
  • Su,tuz
İÇ HARCI İÇİN:

  • Yarım kilo yağlı kıyma
  • Dört tane büyük kuru soğan
  • Dört diş sarımsak
  • İki tane domates
  • Bir çay bardağı isot
  • İki yemek kaşığı salça
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz,karabiber,kimyon,tarçın
ŞANLIURFA LAHMACUNUNUN YAPILIŞI:

- Derin bir leğenin içine un, tuz koyulur suda alınarak orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurulur.Hamur dinlenmeye bırakılır.Başka bir kabın içerisine kıyma koyulur.Soğan,sarımsak ve domatesler isterseniz  robotta çekilir yada isterseniz  elde minik minik doğranır.Hepsi kıymanın üstüne dökülür içine salça,tuz ve baharatlar katılır.En son isotla sıvı yağda eklenir iyice karıştırılır.Dinlenen hamurdan cevizden daha büyük parçalar alınarak yuvarlanır ve ince bir şekilde açılır. Kıymadan iki kaşık üzerine koyulur ve iyice yayılır.Birkaç tane böyle yaptığımız lahmacunları yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin içine yerleştirilir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Her tepsiye iki lahmacun sığar.İster pişen lahmacunlar üst üste koyulur yada ikiye katlanıp koyulur. Arzuya göre közlenmiş patlıcan ve maydonozla yenilir.


Afiyet olsun.

Yorumlar