PORTAKALLI HAVUÇLU KEK



MALZEMELER:

  • 3 tane yumurta ( oda sıcaklığında olacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi,portakalın yarısının suyu
  • 1 tane havuç 
  • 2 tane kabartma tozu,1 vanilya
  • Aldığı kadar un
PORTAKALLI HAVUÇLU KEKİN YAPILIŞI:

- Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtalar kırılır  içine bir  bardak şeker dökülür bir çay kaşığının ucuyla tuz atılır  beyaz olana kadar iyice çırpılır.Süt,sıvı yağ ve su eklenir bu sefer hafif çırpılır içine bir portakalın kabuğu rendelenir yarısınında suyu sıkılır, havuç da rendelenir hepsi güzelce karıştırılır artık çırpılmaz.Un azar azar eklenir kabartma tozlarıyla, vanilya da unla beraber eklenir kaşıkla karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür 180 derecede ısıtılmış fırında ilk yarım saat fırını hiç açmadan kek pişirilir sonra kek kontrol edilerek fırınınızın pişirme süresine göre 10- 15 dakika daha pişirilir fırından çıkartılır hafif soğuyunca kalıptan çıkartılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar