MALZEMELER:
- Bir litre süt
- Bir su bardağı un
- Bir su bardağı şeker
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Vanilya,hindistan cevizi
İÇ HARCI İÇİN:
- Bir su bardağı süt
- Bir paket krem şanti
- Bir paket toz pasta kreması
PAŞA SARMASININ YAPILIŞI:
- Bir tencerenin içine bir litre süt koyulur.İçine un,şeker,vanilya eklenir ateşin üzerine koyulur çırpacakla kaynara çıkana kadar karıştırılır.kaynayınca bir yemek kaşığı tere yağı eklenir,bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra altı kapatılır.Bir tepsinin içine yağlı kağıt serip üstüne bolca hindistan cevizi serpilir muhallebi üstüne dökülür, soğumaya bırakılır.Bir kabın içerisine bir bardak süt ve krem şanti koyulup çırpılır içine pasta kremasıda eklenip tekrar çırpılır kıvam alınca muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine krem şanti iyice sürülür.Buzdalabında 2-3 saat dinlendirilir belirli aralıklarla dilim dilim kesilir şekildeki gibi sarılır.Arzuya göre krem şantinin üstüne ceviz veya fıstık serpilip öyle rulo yapılabilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder