MAYALI POĞAÇA




MALZEMELER:


  • İKİ TEPSİ İÇİN
  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki yumurtanın beyazı
  • Bir su bardağı sıcak su
  • Bir paket yaş maya( dörtlü mayalardan)
  • Beş tatlı kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Peynir
  • Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:

  • İki yumurtanın sarısı
  • Haşhaş


MAYALI POĞAÇANIN YAPILIŞI:

- Süt ile su küçük bir tencerede parmağımız yanmayacak şekilde ısıtılır.Derin bir kap içerisine dökülür.Sıvı yağ,iki yumurtanın beyazı,tuz,şeker ve mayada eklenir.Paketlerdeki dörtlü yaş mayalardan bir tanesi yeterlidir.Bütün malzemeler karıştırılır azar azar un ilave edilir cıvık bir hamur yoğurulur.Hamur 15 dakika dinlendirilir.Ellerimizi yağlayarak hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlanır içine peynir koyularak tekrar yuvarlak yapılır yağlanan tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür haşhaş serpilir, tepside 15 dakika kadar kabarması için bekletilir sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.


Yorumlar