MALZEMELER:
- İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:
- 25 gram un
- 4 adet yumurta( oda sıcaklığında )
- 700 gram labne peyniri
- 200 gram krema
- 3,5 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tane limon kabuğu rendesi
- Bir su bardağı toz şeker
LİMON SOSU İÇİN MALZEMELER:
- 1 su bardağı limon suyu
- 1 tane limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
TABANI İÇİN MALZEMELER:
- 300 gram yulaflı bisküvi
- 110 gram tereyağı
- Üç yemek kaşığı toz şeker
LİMONLU CHEESECAKE YAPILIŞI:
- 24 cm lik yuvarlak kelepçeli bir kalıp alınır içi sıvıyağ ile güzelce yağlanır en altına uygun şekilde yağlı kağıt kesip serilir.Kalıbın dış kısmı komple aliminyum folyo ile sarılır.Folyoyu sarmamızın sebebi suda pişirme yapacağımız için kalıba su değmemesi gereklidir.Fırını 160 derecede ısıtmaya başlayın.Bisküviler ronda da toz olana kadar çekilir içine erimiş tereyağı ile üç yemek kaşığı toz şeker eklenir spatula ile birbirine yedirene kadar karıştırılır.Hazırlanan kalıbın içine bisküvili karışım dökülür iyice yayılır düzlenir.Fırına koyulur 10 dakika pişirilir.Fırından çıkartılır fırının derecesi 150 ye düşürülür,cheesecakin harcı hazırlanmaya başlanır.Bir çırpma kabında oda sıcaklığında kalmış labne peyniri,un ve bir su bardağı toz şeker düşük hızda pürüssüz yumuşak oluncaya kadar çırpılır.Küçük bir kasede limon suyu, krema ve limon kabuğu rendesi güzelce çırpılır çırpma kabına labneli karışıma eklenir karışana kadar düşük hızda çırpılır.Sonra teker teker yumurtalar eklenir güzelce karıştıktan sonra kalıba dökülür.Fırın tepsisine kelepçeli kalıbınızı oturtun folyolu kısmın yarısına kadar su doldurun bu sayede suyun buharı ile cheesecake pişecek çatlama, kırılma riski azalacak.Fırında yaklaşık 70 dakika pişirilir sonra fırın kapatılır cheesecaka fırın kapağı kapalı olacak şekilde 15 dakika fırında bekletilir sonra fırın kapağı hafif açılır 20 dakikada böyle bekletilir. Cheesecaka fırından çıkartılır tamamen soğuyana kadar bekletilir.Soğuyunca buzdolabına koyulur.Limonlu sos hazırlanır bir tencereye bir bardak limon suyu, limon kabuğu rendesi, nişasta ve toz şeker koyulur orta ateşte karıştırılarak pişirilir koyulaşınca ocaktan alınır tereyağı eklenir eriyene kadar karıştırılır soğutulur.Dolaptaki cheesecake çıkartılır limon sosu üzerine güzelce yayılır dolaba tekrar koyulur 2-3 saat bekletmek yeterlidir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder