MALZEMELER:
- İki su bardağı ıslatılmış döğme( aşurelik buğday)
- Bir su bardağı ıslatılmış nohut
- Bir kilo koyun yoğurdu(inek yoğurdu olursa bir yumurta lazım)
- Tuz,su
LEBENİNİN YAPILIŞI:
- Nohut 5-6 saat ıslatılır, buğday 2 saat ıslatılsa yeterlidir.Nohutla buğday düdüklüde kısık ateşte yarım saat pişirilir. Koyun yoğurdu kullanıyorsak eğer içine tuzla iki bardak su koyulur katı bir ayran yapılır.İnek yoğurdu kullanılacaksa eğer içine bir yumurta kırılır tuzla iki bardak su koyulur çırpılır.Bu katı ayran düdüklünün içine dökülür ocağın altı açılır karıştıra karıştıra kaynatılır 5-6 dakikada yoğurtla kaynatılır kaselere koyulur.Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder