KESME TATLISI


MALZEMELER:


  • Birbuçuk litre su
  • Bir su bardağı pekmez
  • Bir su bardağı pilavlık bulgur
  • Bir su bardağı şeker
  • İki yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir çay kaşığı tarçın
  • Bir çay kaşığı karabiber

KESME TATLISININ YAPILIŞI:

- Derin bir tencerenin içine bir su bardağı bulgur birbuçuk litre su koyulur bulgurlar lapa olana kadar pişirilir.İyice pişen bulgurların üstüne pekmez ve şeker dökülür biraz daha pişirilir.Bir kasenin içine iki yemek kaşığı un ve bir yemek kaşığı nişasta koyulur biraz suyla karıştırılır pekmezli karışımın suyundanda koyulur karıştırılıp tencereye dökülür böylece tatlı katılaşır,katılaşan tatlıya bir çay kaşığı tarçınla bir çay kaşığı karabiber eklenir beş dakika daha pişirilip kaselere koyulur.Soğuyunca servis yapılır.Bu tatlı tepsiye dökülüp donduktan sonra dilim dilim kesilip güneşte kurutularak kışında yenilir.


Afiyet olsun.

Yorumlar