MALZEMELER:
- Bir kilo küçük boy patlıcan
- Yarım kilo yağsız kıyma
- Bir tane orta boy kuru soğan
- İki tane domates
- Bir yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvı yağ
KARNIYARIĞIN YAPILIŞI:
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağın altı açılır.Patlıcanlar yıkanır kabukları ara ara soyulur kızgın yağda kızartılır bir tepsinin içine koyulur.Kıyma et tavanın içine koyulur soğanlar ufak ufak doğranır kıymayla beraber kavrulur tuzla karabiberde eklenir. Kıymalar patlıcanların içine doldurulur.Üstüne domatesler dilimlenir.Bir kapta salça sulandırılır içine tuz atılır patlıcanların üstüne dökülür 200 derecede ısıtılmış fırına sürülür.Suyunu çekip patlıcanların üstü iyice kızarana kadar pişirilir.Pilavla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder