KABARTMA TOZLU POĞAÇA





MALZEMELER:

  • Beş yemek kaşığı vita yağı(tere yağıda olabilir)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • İki yumurtanın beyazı
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
ÜSTÜ İÇİN:
  • İki yumurtanın sarısı
  • Susam veya çörek otu
KABARTMA TOZLU POĞAÇANIN YAPILIŞI:

- Derin bir kap içine un hariç bütün malzemeler koyulur karıştırılır.Azar azar un ilave edilir,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar alınır avucunun içinde yuvarlanıp elle bastırılır içine peynir koyulup ikiye katlanır kenarları kapatılır.Tepsiye dizilir.Üstlerine yumurta sarıları sürülür, susam veya çörek otu serpilir önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri  kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar