MALZEMELER:
- 200 gr tereyağı
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir su bardağı hindistan cevizi
- Bir su bardağı şeker
- Bir yumurtanın sarısı içine
- Bir tane kabartma tozu
- Bir tane vanilya
- İki tatlı kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
ÜSTÜ İÇİN:
- Bir yumurtanın beyazı
- İki yemek kaşığı hindistan cevizi
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYENİN YAPILIŞI:
- Derin bir kap içerisine 200 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı,sıvı yağ ve bütün malzemeler koyulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayrılır içine kakao katılır yoğurulur bir köşeye koyulur.Hamurun yarısı tezgahın üzerinde merdaneyle bir parmak kalınlığında açılır.Çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar kesilir tepsiye dizilir, sonra diğer yarısı da açılır onlarda aynı şekilde kesilip dizilir.Kakaolu hamurdan fındık büyüklüğünde toplar yapıp hamurların ortasına koyup bastırılır. Kurabiyelerin üstlerine önce yumurtanın beyazı sürülür sonra hindistan cevizi serpilir.180 derecede üstleri pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder