HAŞHAŞLI REVANİ



MALZEMELER:


  • 3 tane yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı haşhaş
  • Bir buçuk su bardağı irmik
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir çay bardağı ılık su
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • Bir buçuk su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon
ÜSTÜ İÇİN:
  • Bir su bardağından bir parmak eksik süt
  • Bir paket krem şanti
  • Çekilmiş fındık veya ceviz
HAŞHAŞLI REVANİNİN YAPILIŞI:

- Derin bir kap içerisine yumurtalar kırılır bir su bardağı şeker koyulur mikserle iyice çırpılır.İçine süt,sıvı yağ,ılık su koyulur karıştırılır haşhaşla irmikte eklenir onlarda karıştırılır en son unla kabartma tozu ve vanilya eklenir kaşıkla karıştırılır.Tepsi yağlanır  karışım dökülür 180 derecede kabarıp üstü kızarana kadar pişirilir fırından çıkartılır.Bir tencereye 3 su bardağı şekerle 3 bardak  su koyulur ateşin altı yakılır kaynara çıkınca ocağın altı kısılır yaklaşık 20 dakika kaynatılır içine 5-10 damla limon sıkılır birazda öyle pişirilir şerbet kıvamı alınca ateşin altı kapatılır.Şerbet revaninin her yerine dökülür soğumaya bırakılır.Başka bir kapta bir su bardağından bir parmak eksik süt bir paket krem şantiyle çırpılır soğuyan revaninin üstüne her tarafına sürülür.Üstüne çekilmiş fındık,ceviz ne varsa serpebilirsiniz hatta tek hindistan cevizi de serpebilirsiniz.Dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlar