FIRINDA ETLİ PİDE




MALZEMELER:
  • Yarım kilo un
  • Tuz,su
İÇ HARCI İÇİN:

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • Üç tane domates
  • İki tane kırmızı biber
  • Dört diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı pul biber
  • karabiber,kimyon,tarçın,tuz

  ÜSTÜ İÇİN:

  • İki tane yumurta
  • Kaşar peyniri
FIRINDA ETLİ PİDENİN YAPILIŞI:

- İlk önce un,su,tuzla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurulur.Dinlenmeye bırakılır.Başka bir yerde kıyma,baharatlar(arzunuza göre baharatları az veya çok koyarsınız) pul biber,tuz derin bir kap içerisine koyulur.Domatesler,kırmızı biberler ve sarımsaklar ufak ufak doğranıp kıymanın içine katılır.Sıvı yağda eklenir iyice karıştırılır.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılıp merdaneyle uzun bir şekilde açılır.İç harçtan hamurun üzerine yayılır kenarları katlanır.Tepsiye yağlı kağıt serilir pide üstüne yerleştirilir 200 derecelik fırında pişirilir çıkarmadan önce yumurtalar bir kapta çırpılır pidenin üstüne biraz dökülür üstünede kaşar peyniri rendelenip serpilir fırında bir beş dakika daha pişirilir.Bütün hamurlar bu şekilde yapılır.Pişen pideler ince ince kesilip servis edilir.


Afiyet olsun.

Yorumlar