MALZEMELER:
- Yarım kilo kırmızı biber(Acı veya tatlı olabilir)
- Yarım kilo küçük patlıcan
- Yarım kilo kabak
- Bir buçuk su bardağı pirinç
- Bir buçuk su bardağı iri bulgur
- Yarım kilo yağlı kıyma
- Bir tane büyük kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarımşar demet maydanoz ile nane
- Bir tane büyük domates
- İki yemek kaşığı dolusu salça
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- İki yemek kaşığı isot
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım limon
- Tuz,karabiber,yenibahar
- Bir su bardağı zeytin yağı
FIRINDA ETLİ DOLMANIN YAPILIŞI:
- Kabak ve patlıcanların içleri oyulur,biberlerin içleri temizlenir.Sebzeler yıkanıp süzülmeye bırakılır.Bir kabın içerisine pirinç,bulgur koyulur.Üstüne kıyma koyulur sonra soğanla sarımsaklar temizlenip doğranır,maydanozla nane ve domateste yıkanıp doğranır.Salça,biber salçası,nar ekşisi,yarım limonun suyu,tuz baharatlar koyulur.Zeytin yağının da yarısı koyulur.Bütün malzemeler güzelce karıştırılır kabakların,biberlerin ve patlıcanların içlerine doldurulur ağızlarına dağılmasın diye domates koyulabilir yada iç içe geçirilebilir.Üzerine kalan zeytin yağı dökülür suda koyulur birazda tuz atılıp fırında 180 derecede pişirilir.İsterseniz çarşı fırınında da pişirtebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder