EV YAPIMI PİZZA





MALZEMELER:


  • HAMURU İÇİN:
  • 4 lü mayalardan bir tanesinin yarısı
  • Bir çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • 2-3 bardak ılık su
  • Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
  • 100 gr sucuk
  • 2 tane kırmızı yada yeşil biber
  • Bir kase siyah ve yeşil zeytin
  • Bir kase haşlanmış mısır
  • İstediğiniz kadar ev peyniri ve kaşar peyniri
  • İki yemek kaşığı katı yağ
Hamurun üstüne sürmeye:
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı dolusu salça
PİZZANIN YAPILIŞI:

- Bir bardak ılık suyun içine maya koyulur eritilir.Bir kabın içine bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ,iki bardak ılık su,bir bardak mayalı su koyulur tuzla şekerde katılır karıştırılır un eklenir orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurulur bir saat dinlendirilir.Hamura sütle sıvı yağ koyarak biraz pasta kıvamı kıtırlık, maya koyarak da puf bir hamur elde ediyoruz.Başka bir yerde iç harçlardan biberle sucuklar dilimlenir,zeytinler çekirdekleri çıkartılır, ev peyniri ile kaşar peyniri rendelenir.Yarım çay bardağı süt ile yarım çay bardağı su ve salça karıştırılır.Tepsi iki yemek kaşığı katı yağla iyice yağlanır hamur üstüne yayılır.Salçalı karışım hamurun her yerine sürülür.Üstüne önce biberler yayılır, sucuklar yerleştirilir sonra zeytinler yayılır rendelenmiş ev peyniri de her yerine serpilir 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir çıkarmadan 5 dakika önce tepsi fırından çıkartılıp mısırlarla kaşar peyniri de  yayılır tepsi tekrar fırına koyulup 5 dakikada öyle pişirilir.Böylece mısırlar kurumaz,kaşarlar da yanmaz güzel bir şekilde kızarır.Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.


Yorumlar