MALZEMELER:( 4 kişilik )
- 300 gram kuşbaşı et
- 750 gram taze fasulye
- 1 tane kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz,karabiber
- Sıvı yağ veya zeytin yağı
ETLİ TAZE FASULYENİN YAPILIŞI:
- Taze fasulyenin baş ve uç tarafları kopartılır eğer fasulye Ayşe kadın fasulye ise bıçakla verevine kesilir,ince fasulye ise elle ufak ufak kırılır suyla güzelce yıkanır.Tencere ocağın üstüne koyulur altı yakılır içine tercihinize göre sıvı yağ veya zeytin yağı 3-4 kaşık koyulur kuşbaşı etler içine atılır biraz"eklenir,fasulyeler solana kadar kavrulur sonra salça eklenir,salça ile de biraz kavrulur (salça kokusu gelmesin diye)üstüne su eklenir suyu fasulyenin bayağı üstüne çıkacak, tuzu eklenir pişmeye bırakılır.suyunu çekene kadar pişirilir.Pişmesi kontrol edilir pişmişse karabiberi de eklenir.Karabiberi sonda eklememizin sebebi karabiberin tadı daha güzel geliyor.5 dakikada öyle pişirilir.Altı kapatılır,servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder