ETLİ KARNABAHAR YEMEĞİ




MALZEMELER:


  • Bir tane karnabahar
  • 300gr kıyma veya parça et
  • Bir tane kuru soğan
  • İki diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber,tuz
KIZARTMAK İÇİN

  • Sıvı yağ
ETLİ KARNABAHARIN YAPILIŞI:

- Karnabaharlar temizlenip küçük parçalara ayrılır sıvı yağda kızartılır, bir tabağın içine alınır.Bir tencerenin içine kıyma et veya parça et (parça et ufak ufak doğranır) koyulur soğanda doğranır.Etle soğan beraber kavrulur salça ve biber salçasıda eklenerek kavurmaya devam edilir. Sarımsaklarda doğranıp eklenir.Karnabahlar dökülür.Karnabaharların üstüne çıkacak şekilde su koyulur tuzla karabiber eklenir suyu çekene kadar pişirilir.Servis tabağına alınır.Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.

Afiyet olsun.

Yorumlar