MALZEMELER:
- Yarım kilo simit bulgur
- Yarım kilo çiğ köftelik et
- Bir kase dolusu isot(pul biber)
- Bir tane büyük kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Bir demet maydonoz
- 7-8 tane yeşil soğan
- Bir kaşık salça
- Tuz,karabiber,kimyon,tarçın
ÇİĞ KÖFTENİN YAPILIŞI:
- Çiğ köftelik leğenin içine kuru soğanla sarımsak minik minik doğranır.İsot,tuz ve baharatlar koyulur.Maydonozla yeşil soğan temizlenip iyice yıkanır bir tabağın içine ufak ufak doğranır.Çiğ köftelik et sinirleri temizlenip robotta iyice çekildikten sonra yoğurma kabında isot ,soğan,sarımsak ve baharatlarla iyice yoğurulur.Bulgur yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya devam edilir azar azar buzlu su alınır bulgurla et iyice tutana kadar yoğurulur.Sonra salça alınır biraz daha yoğurulur bir bardak kadar buzlu su alınıp maydonozla yeşil soğan alınır iyice karıştırılır yeşillikle biraz daha yoğurulduktan sonra biraz su alınır isteğe göre tabaklara basılır veya sıkım şeklinde marol,yeşillik, domates,salatalıkla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder