MALZEMELER:
- Yarım kilo yağsız kıyma et
- Bir su bardağı galeta unu( bayat ekmekte kullanabilirsiniz)
- 1 tane yumurta
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Karabiber,kimyon,tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
ET KÖFTESİNİN YAPILIŞI:
- Eğer bayat ekmek kullanacaksanız ekmeği önceden ıslatmanız gerekmektedir.Derin bir kaba kıyma koyulur içine galeta unu veya bayat ekmek, bir yumurta, baharatlar,tuz koyulur.Arzunuza göre baharatları çoğaltabilirsiniz ( tarçın,yenibahar gibi )Kuru soğan minik minik doğranır,sarımsaklar ezilir katılır hepsi güzelce yoğurulur elde şekiller verilip bir saat buz dolabında dinlendirilir sonra derin bir tavada güzelce iki yüzü de kızartılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder