ELMALI PASTA




MALZEMELER:


  • 125 Gr tereyağı
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı pudra şekeri
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Kabartma tozu,vanilya
  • Yeteri kadar un
İÇ HARCI İÇİN:

  • Dört tane büyük boy elma
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN: Pudra şekeri

ELMALI PASTANIN YAPILIŞI:

- İlk önce elmalar kabukları soyulup bir tavanın içine rendelenir.Ocağın üstüne koyulur içine şekerde dökülür.Piştikten sonra tarçın koyulup karıştırılır.Bir kabın içine tere yağı, sıvı yağ, pudra şekeri,yoğurt,vanilya koyulup karıştırılır azar azar un alınır kabartma tozu koyulur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar alınıp içine pişmiş elmadan koyularak istediğin şekil verilir.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkardığımız elmalı pastaların üzerine pudra şekeri de serpilip soğumaya bırakılır.


Afiyet olsun.

Yorumlar