EKŞİLİ SU KABAĞI YEMEĞİ





MALZEMELER:


  • Bir tane orta boy su kabağı
  • İki su bardağı ıslatılmış nohut
  • 300gr kuşbaşı doğranmış et
  • İki yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • İki tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
SU KABAĞININ YAPILIŞI:

- Düdüklünün içine kuşbaşı doğranmış etler koyulur üzerine biraz zeytin yağı dökülür etler kavrulur sonra salçası koyulur salçada kavrulunca nohutlar koyulur üzerine su eklenir düdüklünün ağzı kapatılır 20 dakika pişirilir.Diğer tarafta su kabağı soyulup ufak ufak doğranır.Düdüklünün ağzı açılıp su kabakları koyulur,limon tuzu,şeker ve tuz koyulup 15 dakika daha pişirilir.Yemeğin suyu, pişmesi kontrol edilir suyunun koyulaşması için çok azda düdüklünün ağzı açık pişirilir.


Afiyet olsun.

Yorumlar