EKŞİLİ BAMYA AŞI



MALZEMELER:


  • Yarım kilo taze bamya
  • İki su bardağı ıslatılmış nohut
  • 300 gr kuşbaşı doğranmış et
  • İki yemek kaşığı salça
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • İki tatlı kaşığı şeker
  • Tuz,zeytin yağı,karabiber

EKŞİLİ BAMYA AŞININ YAPILIŞI:

- Düdüklü tencereye zeytin yağı koyulur kuşbaşı doğranmış etler zeytin yağının içine atılır etler kavrulurken  içine kuru soğan da doğranır.Etle soğan kavrulunca salçası koyulur.Salçada kavrulunca nohut eklenir yeteri kadar su koyulup 20 dakika pişirilir. Bamyaların başları temizlenip güzelce yıkanır 20 dakika pişen etle nohutun içine koyulur limon tuzu,şekeri,karabiberi ve tuzu ilave edilir 10 dakika daha pişirilir.Servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar