
- Yarım kilo kuşbaşı et
- İki tane orta boy patlıcan
- İki kilo domates
- 5-6 tane kırmızı biber
- İki tane kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- Bir yemek kaşığı dolusu salça
- Tuz,karabiber
- İki su bardağı su
ÇÖMLEKTE GÜVECİN YAPILIŞI:
Çömleğin içine sıvı yağ koyulur kuşbaşı doğranmış etler, iri iri doğranmış soğanlarla beraber kavrulur.Sarımsaklar bütün bütün içine atılır salçası koyulur.Bütün malzemeler beraber kavrulur ocağın altı kapatılır.Biberler iri iri doğranır,patlıcanlar dörde bölünüp doğranır,domatesler doğranır suyu koyulur.Ağzı folyoyla kapatılıp ister evdeki fırında 220 derecede pişirilir, ister çarşı fırınına götürülüp orda pişirtilir.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder