MALZEMELER:
- 1,5 kilo pancarın sapı
- Yarım kilo kuşbaşı et
- Bir su bardağı ıslatılmış nohut
- Bir su bardağı ıslatılmış börülce
- Bir kase yoğurt
- İki diş sarımsak
- Tuz,su
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
KÖFTESİ İÇİN:
- Yarım kilo bulgur
- 250gr çiğ köftelik et
- Bir yumurta
- İki yemek kaşığı pul biber
- İki yemek kaşığı un
- Tuz,karabiber
Köfteleri kızartmak için:
- Sıvı yağ
BORANI YEMEĞİNİN YAPILIŞI:
- Pancar sapları ikiye bölünerek ince ince doğranır bir tencerede haşlanır.Sonra süzgece dökülür ve iyice süzülür.Süzülen pancarlar ellede sıkılarak suları iyice alınır.Düdüklü tencereye yarım çay bardağı kadar zeytin yağı koyulur kuşbaşı etler koyularak biraz kavrulur pancar saplarıda eklenerek ikisi beraber kavrulur.Islatılmış nohut eklenir yeteri kadar su koyularak pişmeye bırakılır.Diğer taraftan ıslatılmış börülceler bir tencerede haşlanır süzgece dökülür siyah suyu gitsin diye üstlerine su tutulur.Börülceler düdüklüde pişen nohutla pancarlara eklenir 1-2 dakika beraber kaynatılır.Köftesi içinde bir tepsiye bulgur,çiğ köftelik et,pul biber,tuz ve karabiber koyulur suyla iyice yoğurulur tutmaya yakın yumurta ve un eklenir biraz daha yoğurulup nohut büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.Yuvarlaklar kızgın yağda kızartılır.Servis yapılırken tabağa önce iki kaşık yuvarlak koyulur sonra yemekten koyulur üstüne sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder