BOHÇA BÖREĞİ





MALZEMELER:( Bir tepsi için)

  • Bir paket 3lü yufkadan
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik su
İÇ HARCI İÇİN:
  • 100 gram sucuk
  • 1 tane kırmızı veya yeşil biber
  • 1 tane domates ( isteğinize göre)
  • Beyaz peynir
ÜSTÜ İÇİN:
  • 1 yumurta,susam,çörek otu
BOHÇA BÖREĞİNİN YAPILIŞI:

- Önce böreğin sosu hazırlanır. Bir kap içerisine yoğurt,süt,sıvı yağ ve su koyulup karıştırılır. Başka bir yerde iç harcı için sucuklar ince ince dilimlenir,biber doğranır,domates doğranır,peynirde katılır karıştırılır.Tezgahın üzerine bir yufka açılır içine sostan bolca gezdirilir yufkanın yuvarlak uçları iç kısıma doğru katlanır.(yukarda şekildeki gibi ) Bohça şeklinde kare olur.Bıçakla dörde bölünür ortalarına iç harçtan koyulur kenar uçları içe doğru katlanır bohça şeklinde olur sonra ters çevirip tepsiye koyulur.Bir yufkadan 4 tane börek çıkıyor. 3 yufkadan 12 tane tam bir tepsi börek çıkıyor, üstlerine bir yumurtayı çırpıp süreriz susam, çörek otu serpip 200 derecede fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar