AĞZI YUMUK






MALZEMELER:

  • HAMURU İÇİN:
  • Yarım kilo un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Su 
İÇ HARCI İÇİN:
  • Yarım kilo yağsız kıyma
  • Tuz,karabiber
KIZARTMAK İÇİN: Sıvı yağ

AĞZI YUMUĞUN YAPILIŞI:

- Önce yarım kilo kıyma tavaya koyulur güzelce kavrulur içine tuzla karabiber atılır soğumaya bırakılır.Derin bir kap içerisine un koyulur içine yoğurt,sıvı yağ,tuz, bir çay kaşığı da kuru maya koyulur suda eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurulur, dinlenmeye bırakılır.Hamur yarım saat dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Bezeler merdane yardımıyla avuç içinden biraz daha büyük olacak şekilde açılır ortasına  bir buçuk yemek kaşığı kıyma et koyulur kenarlarını kıvıra kıvıra ortada birleştirilir (yukarıda  şekilde gösterilmiştir) ortasına  bastırılır.Bütün bezeler bu şekilde yapılır tepsiye dizilir.Derin bir tavaya ağzı yumukları kızartmak için sıvı yağ koyulur.Yağ iyice kızdırıldıktan sonra ağzı yumuklar içine atılır ve arkalı önlü kızartılır sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar