YAHUDİ KÖFTESİ

MALZEMELER




KÖFTESİ İÇİN:

  • Yarım kilo ciriş
  • 1 Su bardağı simit bulgur
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Yemek kaşığı pul biber



İÇ MALZEMESİ İÇİN:
  • Yarım kilo yağsız kıyma
  • İki tane kuru soğan
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Yemek kaşığı pul ber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
SOSU İÇİN :
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • Su

YAHUDİ KÖFTESİNİN YAPILIŞI:

- İlk önce iç malzeme hazırlanır.Derin bir kabın içerisine soğanlar ince ince doğranır,üzerine kıyma tuz,karabiber,bir yemek kaşığı pul biber ve domates salçası koyulup güzelce karıştırılır.Sonra köftesi hazırlanır.Yoğurma kabına ciriş,bulgur,pul biber,tuz ve karabiber koyulur,ılık suyla yoğurulur,yoğurulan köfteden küçük sıkımlar alınır elimizde yuvarlanıp içleri oyulur.Oyulan köftelerin içine kıymalar doldurulur ağızları güzelce kapatılır elimizle oval yapılıp bir kenarlarına bastırılır.Bütün köfteler bu şekilde hazırlanır. Tencerenin içine  zeytin yağı ile salça koyulur,salça güzelce kavrulur,üzerine tencerenin yarısına kadar su koyulur kaynamaya bırakılır, salçalı su kaynara çıkınca köfteler içine atılır içine bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir,köftelerle beraber 20 dakika orta ateşte pişirilir,köftelerin pişmesi kontrol edildikten sonra ocağın altı kapatılır.Servis yaparken arzunuza göre üzerine sarımsaklı yoğurtla yağda pul biberi dağlanıp dökülebilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar