TEPSİ KEBABI





MALZEMELER:

  • Bir buçuk kilo siyah uzun patlıcan
  • Bir kilo yağlı kıyma et
  • 6-7 tane küçük kuru soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

TEPSİ KEBABININ YAPILIŞI:

- Büyük bir tepsi alınır. Patlıcanlar belirli aralıklarla dörde bölünür. Soğanların başlarıyla uç tarafları kesilip kabukları soyulur. Kıyma et bir kabın içine koyulur içine tuz ve karabiber katılır hafif şekilde kıymayı ezmeden karıştırılır.Patlıcanlar tepsinin içine koyulur aralarına  kıymalar yerleştirilir.Orta tarafına küçük soğanlar kıymalarla koyulur. Üstüne sıvı yağ gezdirilir fırında 200 derecede bir saat pişirilir.Közlenmiş biberle dürüm yapılır.Ayranla servis edilir.


Afiyet olsun.

Yorumlar