ŞILLIK TATLISI






MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

  • 4 su bardağı un
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 çay kaşığının ucuyla karbonat
  • 1 Çimdik tuz
  • 250 gram ceviz içi
  • 6 su bardağı su
ŞERBETİ İÇİN:
  • Üç su bardağı şeker
  • Üç su bardağı su
  • Yarım limon

YAPILIŞI:

Derin bir kabın içerisine un,süt,karbonat ve tuz  koyulur.Suyu ekleyerek çırpacak la karıştırılır.Krep hamurundan daha ince bir hamur hazırlanır.Büyük bir teflon tavayı fırça ile yağlayıp(sıvı yağ ve ya kuyruk yağı,kuyruk yağı çatala takıp sürülür) kepçe yardımıyla çok ince bir hamur dökülür.Bir yüzü piştikten sonra diğer tarafı da çevrilip pişirilir.8 tane hamur pişirdikten sonra 4 tane hamur bir tepsiye üst üste koyulur sonra ortasına dövülmüş cevizleri koyup üzerine de 4 tane hamur daha üst üste koyulur.Baklava dilimi şeklinde kesilir Tencereye şekerle su koyulur tatlının şerbeti hazırlanır.Şerbet fazla koyu olmayacak şekilde kaynatılır içine bir kaç damla limon sıkılır kıvamını alınca ocağın altı kapatılır. Şerbet olunca sıcak sıcak şıllığın üzerine her tarafına dökülür.
Farklı şekilde verilebilir krep hamurunun bir tanesi alınır bir tarafına ceviz koyulur sarılır dilim dilim kesilir şerbeti üzerine dökülür yukarıda şekli gösterilmiştir.Üstüne fıstık serpilebilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar