- 250 Gr tereyağı
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay bardağı nişasta
- Bir su bardağı pudra şekeri
- Bir tane yumurta
- İki tane portakal
- Bir tane kabartma tozu
- Bir tane vanilya
- Aldığı kadar un
PORTAKALLI KURABİYENİN YAPILIŞI:
- Tereyağı ,sıvı yağ ,pudra şekeri , bir yumurta ve nişasta bir kabın içerisine koyulur.İçine iki portakalın kabuğu rendelenir. Bir tanesinin suyu sıkılıp karışımın içine dökülür.Azar azar unu ekleyip kabartma tozu ve vanilyayıda koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Yağlı kağıt serilen tepsiye ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurları yuvarlayarak dizeriz.180 derecelik fırında renklari hafif pembeleşene kadar pişiririz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder