PEYNİRLİ KATMER







MALZEMELER:

  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tane yumurta
  • Yarım tane limon
  • Bir tane kabartma tozu
  • Bir su bardağı nişasta
  • Yarım kilo tuzsuz peynir
  • 250 Gr tereyağı
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Un
Şerbeti için:
  • Üç su bardağı şeker
  • Üç su bardağı su
  • Yarım limon
PEYNİRLİ KATMERİN YAPILIŞI:

- Derin bir kabın içerisine yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı, yarım limon suyunu, kabartma tozunu koyup güzelce karıştırırız.Azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ederiz.hamurun üstünü örtüp dinlenmeye bırakırız.Küçük bir tencerenin içine şekeri suyu koyup kaynamaya bırakırız yarım limon suyunu da içine sıkıp şerbet kıvamı alıncada kapatılır.Dinlenmeye bıraktığımız  hamurdan 30 tane küçük beze yapılır. Bezeler küçük küçük açılıp arasına nişasta serpilerek 5 tane beze üst üste koyulur 5li şekilde açılır Bir tavada erittiğimiz tere yağı ile sıvı yağı tepsinin dibine yayılır. İçine açtığımız yufkayı serip üzerine  tere yağından iki kaşık gezdirilir. 5 tane bezeyi yine üst üste koyup aralarına nişasta serperek tepsi büyüklüğünde yine açılıp tepsiye yerleştirilir üzerine yine tereyağı gezdirilir 5li yufka yine açılıp yine tepsiye serilir Böylece alt katta 15 tane yufka olur ortasına tussuz peynir yayılır üzerine yine 5li 5li yufkalar açılarak 15 katlı yufka serilir.Sonra bıçakla ister dilim dilim ister üçgen şekilde kesilir kalan tereyağı kızgın bir şekilde üzerine gezdirilir 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Şerbeti soğuk bir şekilde üzerine dökülür.Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar