MÜTTAHİ TAS KEBABI

MALZEMELER:

  • Bir kilo kuşbaşı et
  • Yarım kilo küçük soğan
  • Bir bağ nane
  • Bir bağ maydonoz
  • İki tane büyük kuru soğan
  • Nar ekşisi,tuz


YAPILIŞI:

- Bu yemek bakır tepsi ile bakır derin bir tas içinde pişiriliyor.Bakır derin tasımızı elimize alırız. içine kuşbaşı doğranmış etleri , başını arka tarafını kesip kabuklarını soyduğumuz  küçük soğanları koyarız tuzunuda atıp bakır tepsinin içine ters çeviririz. Tasın  üstüne büyük bir cezveye su doldurup koyulur.Kısık ateşte üç saat pişirilir. Etler pişerken diğer taraftan maydonoz ile nane temizlenip güzelce yıkanır bir kaba doğranır. İki tane kuru soğanda  uzun uzun doğranıp içine bolca nar ekşisi dökülür tuz eklenir güzelce karıştırılır.Yemeğin altı kapatıldıktan sonra tasın etrafına hazırladığımız soğanlı nar ekşili salatayı güzelce gezdiririz tası kaldırıp karışık bir şekilde servis yaparız.

Afiyet olsun.

Yorumlar