KUZU İÇİ PİLAV

MALZEMELER:

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir su bardağı badem
  • Bir çay bardağı kuş üzümü
  • İki yemek kaşığı safran
  • Tuz
  • Karabiber,karanfil,yenibahar
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

KUZU İÇİ PİLAVIN YAPILIŞI:

-Et düdüklü tencereye koyulup haşlanır.Safran bir cezvenin içine koyulup üstüne su eklenir,rengini verene kadar iyice kaynatılır.Tencereye tereyağı ile zeytin yağı koyulur pirinçler yıkanıp içine dökülür pirinçler güzelce kavrulurken bademle kuş üzümleri eklenir hepsi beraber kavrulduktan sonra safranın suyuyla iki bardak haşladığımız etin suyu eklenir pişirilir tuzu karabiberi,karanfil ile yenibaharı koyulur.Pilav demlenmeye bırakılır.Diğer taraftan haşlanan etler ufak ufak parçalanır bir tavaya biraz tereyağı koyulur etler içine dökülür hafif kızartılır üzerine tuzla karabiber eklenir. Bir kasenin içine iki yemek kaşığı kavurulan etten koyulur üzerine pilavdan koyulup bir kaşıkla bastırılır.Servis tabağına ters çevirilir.Servis yapılır.


AFİYET OLSUN.

Yorumlar