
MALZEMELER(5 kişilik):
- 5 Tane orta boy patlıcan
- 5 Tane orta boy domates
- Yarım kilo yağsız kıyma
- 1 Tane orta boy kuru soğan
- 1 Tane biber(kırmızı veya yeşil)
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı pul biber
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
KAZAN KEBABININ YAPILIŞI:
Patlıcanların başlarını kestikten sonra patlıcanlar yan yan kesilir.Domatesleri ters çevirilip tam ayırmadan üçe bölünür.Derin bir kabın içerisine kıyma,tuz,karabiber,pul biber koyulup kuru soğan ile biber küçük küçük doğranır güzelce karıştırılır.Kestiğimiz patlıcanlarla,domateslerin içerisine kıymalar sıkım sıkım yapılır içlerine yerleştirilir, yayvan bir tencerenin içerisine patlıcanlarla domatesler güzelce yerleştirilir.Bir kabın içerisinde salça,tuz ve su karıştırılıp üzerlerine dökülür.Üzerine zeytin yağı gezdirilir.Ocağın üzerine koyulur.Kaynara çıktıktan sonra ateşin altı en kısığa alınır iki saat yavaş yavaş pişirilir.Pirinç pilavı ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder