İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER:

KÖFTESİ İÇİN:

  • Bir kilo ince bulgur
  • 300gr yağsız sinirleri alınmış çiğ köftelik et
  • Yarım tane bayat ekmek
  • Bir çay bardağı isot
  • Tuz, karabiber
İÇ HARCI İÇİN:
  • Bir kilo yağsız kıyma
  • Dört tane orta boy soğan
  • Bir çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Bir yemek kaşığı isot
  • Tuz, karabiber,kimyon
YAPILIŞI:

- Bayat ekmek önceden ıslatılır. Bulgur, robatta  iyice çekilmiş et, isot, tuz, karabiber çiğ köftelik leğene koyulur.Genişçe bir tavanın içine yağsız kıyma koyulur. Kuru soğanlar ince ince doğranır. Etle soğanlar iyice kavrulur içine çekilmiş ceviz içleride katılır biraz oda kavrulduktan sonra bir kaşık isot, tuz, karabiber ve kimyon katılır.Altı kapatılıp soğumaya bırakılır.Diğer tarafta leğene koyduğumuz bulgur ve çiğ köftelik et ıslatılmış ekmekle beraber tutana kadar iyice yoğurulur.Yoğurulan köfteden sıkımlar alınarak elde yuvarlanır içi oyulur soğuyan iç harçtan kaşıkla doldurulur ağzı kapatılarak elde şekil verilir tepsiye dizilir.Hepsi bu şekilde yapılır. Köfteler bitince kızartılır.Servis yapılır.




Afiyet olsun.

Yorumlar