MALZEMELER:
- Bir su bardağı nohut
- Bir su bardağı yeşil mercimek
- İki su bardağı erişte
- Bir tane orta boy kuru soğan
- Bir yemek kaşığı tere yağı
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
HAMURLU AŞININ YAPILIŞI:
-Bir bardak geceden ıslatılmış nohut düdüklüde yarım saat haşlanır.Bir bardak yeşil mercimekte tencerede haşlanır.Haşladığımız nohut ile yeşil mercimeği bir tencereye koyarız üzerine su ekleriz eriştemizide içine dökeriz . Tuzunuda ekleyip pişmeye bırakırız. Tere yağı ile zeytin yağı tavaya konur orta boy soğan içine küp küp doğranıp kavrulur.Kavrulan soğanlar yemeğin içine dökülür Beraber bir iki dakika daha pişirilip altı kapatılır.Servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder