
- Yarım kilo kadayıf teli
- Yarım kilo tussuz peynir
- 200 gr tere yağı
- Bir tatlı kaşığı pekmez
ŞERBETİ İÇİN:
- İki su bardağı şeker
- İki su bardağı su
- Yarım limon
EV YAPIMI KÜNEFENİN YAPILIŞI:
- Geniş yayvan bir teflon tava alınır tereyağının yarısıyla iyice yağlanır,bir kaşık pekmezde yağla sürülür.Telin yarısı güzelce tavaya yayılıp elle bastırılır. Ortasına tuzsuz peynir yayılır üstüne kalan tel yayılır. elle bastırılır. Küçük bir tencereye şekerle su koyulup kaynatılır içine 2-3 damla limon sıkılır.Şerbet kıvamı alınca kapatılır.Teflon tava ateşin üzerine koyulur kısık ateşte alt tarafı kızarana kadar pişirilir sonra tavanın üzerine bir tepsi kapatılıp tava ters çevrilir kadayıfın kızaran tarafı tepsinin üstünde kalır tava kalan tere yağıyla yağlanır kadayıf tavanın içine tepsiden kaydırılır.Diğer yüzüde kızarana kadar pişirilir sonra pişen kadayıf yuvarlak bir tepsiye alınır üçgen şekilde kesilir şerbet üzerine dökülür.Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder