- Bir paket etimek
- Bir kilo süt
- Bir paket krem şanti
- Dört su bardağı şeker
- Üç yemek kaşığı un
- İki yemek kaşığı nişasta
- Vanilya, hindistan cevizi
ETİMEK TATLISININ YAPILIŞI:
- Etimekler bir tepsiye dizilir. Üç su bardak şeker, iki bardak su küçük bir tencerede kaynatılır şerbet kıvamı alınca etimeklerin üstlerine gezdirilir. Başka bir tencerede üç su bardağı süt, üç yemek kaşığı un, nişasta kaynatılır. Kaynara çıkınca şekerle vanilya eklenir biraz daha kaynatılıp altı kapatılır . Pişirdiğimiz muhallebiyi etimeklerin üstlerine iyice yayarız. Bir kapta bir bardak sütle bir bardak krem şantiyi çırpıp muhallebi soğuyunca üstüne yayarız hindistan cevizinide serpip buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakırız.Sonra dilimleyip servis yaparız.
Afiyet olsun.
Çok begendim başarıların devamını diliyorrum
YanıtlaSilwww.tuzlaevdenevenakliyati.com