MALZEMELER:
- Yarım kilo kuşbaşı et
- Yarım kilo arpacık soğanı
- Altı tane orta boy patlıcan
- Bir yemek kaşığı salça
- Çöp şiş ve tuz
YAPILIŞI:
- Parça etlerimizi düdüklüye koyup haşlarız.Arpacık
soğanlarımızın başlarını kesip kabuklarını soyup tencereye koyup haşlarız Patlıcanlarımızın baş tarafıyla arka tarafını kesip dörder parçaya böleriz.Elimize bir tane çöp şiş alıp önce patlıcanı sonra haşlanmış eti sonra haşladığımız soğanı sırayla saplarız.Sapladığımız şişleri kızgın yağda kızartırız. Hepsini kızarttıktan sonra tencereye düzeriz.Üzerine salçalı su yapıp dökeriz ve pişmeye bırakırız. Yarım saat piştikten sonra bulgur pilavıyla servis yaparız.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder