MALZEMELER:
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir su bardağı pudra şekeri
- Bir su bardağı nişasta
- Bir su bardağı çekilmiş ceviz
- İki tane yumurta
- Bir kabartma tozu, bir vanilya
- Üç su bardağına yakın un
YAPILIŞI:
- Derin bir kabın içerisine yumuşatılmış tereyağı, sıvı yağ koyulur. Üstüne pudra şekeri, nişasta,iki yumurtanın birinin akını ayırarak diğerleri katılır vanilya kabartma tozuda eklenerek karıştırılır.Un azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Önce ayırdığımız yumurta akına sonra cevize batırılarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir.180 derecelik fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder